استاپ موشن باکس ترول ها،هیولاهای مهربان و زشت
15 مرداد 1399 1402-03-04 11:12استاپ موشن باکس ترول ها،هیولاهای مهربان و زشت
استاپ موشن باکس ترول ها،هیولاهای مهربان و زشت
انیمیشن استاپ موشن باکس ترول یا غول های جعبه ای برگرفته از داستان آلن اسنو در سال 2005 به نام هیولاها اینجا هستند: ماجراجویی ای که جادو، ترول ها و دیگر موجودات در آن حضور دارند ساخته شده است..
اسنو در داستانش بیش از صد نقاشی سیاه و سفید ( اثر خودش ) هم قرار داد. اگرچه این کتاب در طبقه ی کتاب های کودکانه جا می گیرد، اما در آن عناصر مشترک با آثار روآلد دال و جی.کی.رولینگ نقش مهمی دارند.اسنو تاکنون سه دنباله ی دیگر هم برای این کتاب نوشته است. در سال 2008 کمپانی لایکا (پارانورمن) اعلام کرد که قصد دارد اقتباسی انیمیشنی بر اساس این کتاب بسازد.
گراهام آنابل و آنتونی استاچی، به عنوان اولین تجربه ی کارگردانی انیمیشن بلند، برای ساخت این فیلم انتخاب شدند.آن ها این فیلم را به شکل سه بعدی و با استقاده از تکنیک های استاپ موشن ساختند.
قرن نوزدهم در یک شهر خیالی به نام چیزبریج، که در آن پنیر مهم ترین تولید و عنصر هویت بخش شهر است، کلاه سفیدهای عاشق و عضو ارزیابی پنیر از بالاترین رتبه ی اجتماعی برخوردارند.
با ترویج شایعاتی تشویق برانگیز مبنی بر اینکه موجوداتی به نام باکس ترول ( که یک جعبه ی مقوایی را به عنوان لباس، دور خود گرفته اند ) عامل کودک ربایی هستند، شهردار شهر از یک متخصص می خواهد که آن ها را نابود کند. اما شرط جانورکش بسیار سنگین است، دستیابی به یک کلاه سفید!
بزرگترها هم احتمالا سرگرم خواهند شد
اِی.اُ.اسکات که از فیلم خوشش آمده، یادداشت خود را چنین شروع کرده است: « در باکس ترول ها، انیمیشن سبک قدمی استاپ موشن با تکنیک جدید سه بعدی ترکیب شده و نتیجه بسیار خوبی گرفته است.
فیلم داستانی آشنا تعریف می کند با تم ها و شخصیت های آشنا:
هیولاهایی که بد فهمیده شده اند
شخصیت منفی نفرت انگیز با پیروانی مضخک
قهرمانی که دچار بحران هویت شده؛
اما همه ی این ها با نیرو و طنز حال خوب کنی پرداخت شده اند. گاهی فیلم برای مخاطبان خیلی کوچک، تیره و ترسناک می شود، اما تماشاگرانی کمی بزرگتر احتمالا از تعادلی که فیلم میان بلاهت و نادرستی، چندش آوری و جذاب، و نامطبوعی و دلچسبی به وجود می آورد، لذت می برند. بزرگترها هم احتمالا سرگرم خواهند شد. من یکی که شدم.»
شباهت باکس ترول ها و تارزان در چیست؟
جیمز براردینلی هم که سه ستاره به فیلم داده، نوشته است: « باکس ترول ها در تعریف داستان الهام گرفته از تارزان درباره ی پسری که موجوداتی به نام باکس ترول بزرگش کرده اند، به شدت از مانتی پایتون تاثیر گرفته است.
باکس ترول ها با انیمیشن سازی درجه یک، صداپیشگی عالی و فیلمنامه ای که فقط اواخر داستان و موقع نتیجه گیری متزلزل می شود، سرگرمی خوبی است برای بچه ها و والدینی که در سالن سینما همراهی شان کرده اند.»
از آنجا که صدا پیشه ها تک تک برای ضبط دیالوگ هاشان می آمدند، سایمون پگ و نیک فراست که دوست هایی بسیار صمیمی هستند، تا مدتی خبر نداشتند که هر دو در این انیمیشن حضور دارند.
ظهور انقلاب فرانسه به زبان پنیری
این اثرِ کارگردانان نسبتا نوپای هالیوودی همچون کارالاین، کتاب زندگی و پارانورمن، به هراس بی دلیل از جهان ناشناخته ها و سوء استفاده های شارلاتان ها از این هراس می پردازد .
البته در سرزمینی که هر پدیده ی غریبه ای به طور سنتی تهدید محسوب می شده، این مضمون معانی گسترده تری می یابد.
شاید برجسته ترین و آموزنده ترین جنبه ی فیلم معرفی چگونگی پیدایش جنبش های اجتماعی در جوامع طبقاتی برای کودکان و به زبان ساده باشد. فیلم را می توان تجسمی از مثلا ظهور انقلاب فرانسه به زبان پنیری دانست!
آرچیبالد برای ارتقا باید خود را مفید و موثر نشان دهد و لازمه مفید بودن اثبات وجود تهدید برای جامعه است.
همین چرخه ی معیوب است که به موتور محرکه ی قصع و معرف قطب های مثبت و منفی داستان مبدل می شود.
فیلم در خلق صحنه های هیجانی و پیوند دادن ماجراهی هیجانی و پیوند دادن ماجراهای متعدد فرعی به ماجرای اصلی فراز و نشیب داشته است و همین باعث افت داستان می شود.
از آنجا که صدا پیشه ها تک تک برای ضبط دیالوگ هاشان می آمدند، سایمون پگ و نیک فراست که دوست هایی بسیار صمیمی هستند، تا مدتی خبر نداشتند که هر دو در این انیمیشن حضور دارند.
کارگردان :گراهام آنابل، آنتونی استاچی
فیلمنامه : ایرنا برینگتول، آدام پاوا ببر اساس رمان هیولاها اینجا هستند نوشته آلن اسنو
موسیقی : داریو ماریانلی
محصول :آمریکا 2014
مدت زمان :96 دقیقه
بودجه ساخت :60میلیون دلار
این بلاگ به سفارش سایت اتاق آبی تهیه شده و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.
نظر (2)
شیرین
استاپ موشن عروسکی پر از جزئیاته. از دیدنش لذت بردم.
میترا آرمان
و بسیار جذابه 🙂 ممنون از همراهی شما 🙂