چک لیست مصاحبه شغلی
10 بهمن 1401 1401-11-19 10:41چک لیست مصاحبه شغلی
در این بلاگ می خوانید
اگر به سالن انتظاری که افراد برای مصاحبه شغلی نشسته اند توجه کنید، آدم های متفاوتی می بینید، آن هایی که کاملا آماده اند، آن هایی که به زور آمده اند، آن هایی که از استرس دارند می میرند (خیلی طبیعی ست)!
سوالات مصاحبه شغلی
حتما با سوال هایی که در جلسه می پرسند تا حدی آشنایی دارید:- لطفا خودتان را معرفی کنید.
- خودتان را چگونه توصیف می کنید؟
- چه توانمندی ای شما را ویژه می کند؟
- چه چیزی باعث شده به این شغل علاقه مند شوید؟
- در پنج سال آینده خودتان را کجا تصور می کنید؟
- چرا شغل قبلی تان را ترک کردید؟
- در محیط کاری با همکارانتان تعامل بیشتری دارید یا تنهایی را ترجیح می دهید؟
- موفقیت از نظر شما به چه معنی ست؟
- چرا مدت طولانی مشغول کار نبودید؟
جلسه های مصاحبه شغلی باعث می شوند که بارها و بارها به مسیری که طی کرده ایم تا به اینجا برسیم نگاه بیندازیم، احساسات متفاوتی رو تجربه می کنیم، از استرس و نگرانی گرفته تا ترس و وحشت. در مدت زمان کوتاهی، دانش، تجربه، مهارت هایمان به چالش کشیده می شود. حالا اگر برای مصاحبه شغلی تا حد زیادی آماده باشیم چه؟ از نظر ذهنی بدانیم کجای راه قرار داریم و یا احتمالا با چه سوال هایی مواجه می شویم.

چک لیست مصاحبه شغلی
1- درباره شرکت یا سازمان مورد نظر بیشتر بدانید.
این روزها شرکت ها در بیشتر شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، لینکدین فعالیت می کنند. کارکنانش را پیدا کنید با آن ها گپ بزنید و از حال و هوای سازمان یا فرهنگ آن جا باخبر شوید. کنجکاو باشید که افراد چقدر در این شرکت دوام می آورند؟ آیا حقوق به موقع پرداخت می شود؟ رفتار سازمان با تازه واردها چگونه است؟
2- رزومه کاری خودتان را دوباره بخوانید.
گاهی پیش می آید که رزومه ی سال ها قبل را به جاهای مختلفی ارسال می کنیم. به طور طبیعی ممکن است فراموش کنیم به ترتیب چه تجربه هایی داشتیم، یا حتی یادمان برود که مهارت یا توانایی مان را در رزومه قید کردیم یا نه.
وقتی شرح شغلی را قبل از هر جلسه مرور می کنیم حواسمان هست که با توجه به پرسش های مصاحبه کننده کدام نقاط قوت خود را پررنگ کنیم و چه نقاط ضعفی را افشا کنیم.
3- برای سوال هایی تکراری و حوصله سربر آماده باشید.
بعد از درخواست شغل در سایت های کاریابی، ممکن است برای یک شغل به مصاحبه بروید یا برای ده ها سازمان. پس احتمالا با تعداد بی شماری سوال های تکراری مواجه می شوید که بهتر است از نظر ذهنی برای آن آماده باشید. مثلا «آدم درونگرایی هستی یا نه؟»،«زود یاد می گیری یا نیاز به زمان بیشتری داری؟»،« تست MBTI شما چه شخصیتی را نشان داده؟».

4- وقت شناس باشید.
« دیر رسیدن » تاثیر بسیار بدی در مصاحبه شغلی دارد، کارفرما اینطور برداشت می کند که شما نمی توانید برای زمان خودتان برنامه ریزی داشته باشید و موانعی که سر راهتان قرار می گیرد را نمی شناسید. برنامه ریزی درستی داشته باشید تا سی دقیقه زودتر برسید.
5- با حال خوب به مصاحبه بروید.
« معلوم نیست بمونم یا برم؟»،« شاید شغلم بزودی نابود شه!»،« کی الان حالش خوبه که من باشم؟ »، گاهی شرایط بین المللی، گاهی کشوری، یا حتی خانوادگی روی شرایط روحی ما تاثیر می گذارد. ما هم از بس غر شنیدیم و غر زدیم حواسمان نیست که کسی در جلسه مصاحبه دلش نمی خواهد حجم غم و غصه و بی عدالتی دنیا را روی سرش خراب کنیم.
سعی کنید با چند کار کوچک برای مصاحبه با نشاط و خوش انرژی باشید.- کمی زودتر از خواب بیدار شوید.
- پیاده روی یا دو سبک داشته باشید.
- غذای کافی بخورید.
- با هیچ کس مخصوصا غرغروها در تماس نباشید.
- رزومه خود را مرور کنید.
- آهنگ شاد گوش بدهید و با آن بخوانید.
- گفتگوی درونی با محبتی با خودتان داشته باشید.
- لباس مرتب بپوشید و آراسته باشید.

6- کنجکاو باشید و سوال بپرسید.
تا حالا شده از اتاق مصاحبه بیرون آمده باشید و یادتان رفته باشد از حقوق حرف بزنید؟ می توانید درباره ی حقوق و مزایا، بیمه، تعطیلات، مرخصی ها، ساعت ناهار، نوع دفتر کار و فرهنگ سازمانی بپرسید. این سواال ها نشان می دهد که شما هم برای این شغل مشتاق هستید.
در نتیجه:
برای هر مصاحبه شغلی فقط نباید همراهمان رزومه داشته باشیم، گرفتن شغل دلخواهمان بستگی به این دارد که چقدر اشتیاق داشته باشیم و همانند شرکت در مراسم های رسمی به ذهن، روان، بدن و ظاهرمان رسیدگی کنیم. به اندازه کافی آماده باشید و از کمال گرایی افراطی دوری کنید. به چک لیست نگاهی بندازید و به مصاحبه شغلی بعدی بروید.
این بلاگ به سفارش سایت اتاق آبی تهیه شده و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.
پست های مرتبط
لینکدین چیست؟ 10 گام ورود به لینکدین
کایزن چیست؟(مسیر موفقیت کسب و کار)
تکنیک پومودورو چیست؟(مدیریت زمان و بهره وری بیشتر)
ماتریس آیزنهاور چیست؟روش الویت بندی کارها
ده نکته ی مهم برای نوشتن رزومه حرفه ای
جستجو
دسته بندی ها
نوشتههای تازه
دوره های اخیر
پر امتیازترین محصولات