وبلاگ

انیمیشن لگو، استاپ موشن یا انیمیشن سه بعدی؟

انیمیشن لگو
انیمیشن

انیمیشن لگو، استاپ موشن یا انیمیشن سه بعدی؟

تولید انیمیشن لگو سال 2008 در کمپانی برادران وارنر آغاز شد و در سال 2010، فیل لرد و کریستوفر میلر برای نوشتن فیلمنامه و کارگردانی فیلم انتخاب شدند. در این فیلم تعداد زیادی از قهرمان های کمیک بوک های مارول و تعدادی از شخصیت های فیلم های جنگ های ستاره ای حضور دارند.

فیلم های جنگ های ستاره ای و کمپانی مارول ( مهم ترین رقیب کمپانی دی سی کمیکز ) همه متعلق به کمپانی والت دیزنی هستند. علی رغم ظاهر فیلم که شبیه به انیمیشن های استاپ موشن است، کل انیمیشن فیلم تشکیل شده از جلوه های ویژه ی کامپیوتری.

سازندگان فیلم با این کار سعی کردند احساس لگوهای واقعی را به وجود آورند. کلمه « لگو» فقط در عنوان فیلم وجود دارد و در طول فیلم حتی یکبار هم بر زبان آورده نمی شود. این اولین بار است که مورگان فریمن صداپیشگی در یک فیلم انیمیشن را بر عهده گرفته است.

لگو و قهرمان هایش

یکی از درخشان ترین انیمیشن های دهه اخیر، سرشار از ایده های نوآورانه و شوخی های بکر، مرزهای استفاده ی کاربردی و کاملا موثر در خدمت اهداف سازندگان از تکنولوژی انیمیشن کامپیوتری را جابه جا می کند و مثالی است از کالایی که با برنامه ی تبلیغاتی کاملا دقیق و حساب شده و همراهی توصیه های دهان به دهان قادر است سیلی از مخاطبان را از همه ی طیف های سنی راهی سالن های سینمایی کند.

بر اساس پیشگویی یک جادوگر مبنی بر این که روزی شخصی « خاص » با یافتن قطعه ی مقاوم می تواند جلوی مخوف ترین سلاح « لرد بیزینس » را بگیرد، همه ی ماموران لرد در جست و جوی این فرد هستند.

 

سال ها بعد، امت، یک کارگر معمولی ساختمانی در شهر لگو با دختر مبارز مرموزی روبه رو می شود و در پی او به درون حفره ای می افتد که انتهایش قطعه مقاوم قرار دارد.

آیا امت همان فرد خاص است؟

کهن الگوی قصه ی حضرت موسی (ع) با همه ی فراز و فرودها و جذابیت هایش در بطن زندگی مدرن شهر لگو (؟) بازتاب یافته تا سازندگان بتوانند پیامی متفاوت از آن قصه ی کلاسیک به مخاطبان بدهند: این که همه ی شما برگزیده هستید یا می توانید چنین باشید.

مخاطب لگو کیست؟ 

این که یک انیمیشن بتواند هم زمان مخاطبان خردسال و بزرگ سال را جذب کند، دیگر نه تنها عجیب نیست، بلکه به یک اصل ضروری برای انیمیشن های بلاک باستر تبدیل شده است .

اما این که کارتونی بتواند آن چنان از نظر پرداختن به موضوعات بزرگ سالانه غنی باشد که همه ی مخاطبان بزرگ سال خود را شدیدا به وجد بیاورد .

در عین حال یک فیلم کودکانه باقی بماند، از نظر عمق مباحثی چون معنویت و انسان برتر، رسانه و شکل دهی افکار عمومی، رابطه ی چالشی بین خلاقیت و بی نقص بودن و مانند اینها که فیلم در قالب تنگ و محدود یک انیمیشن برای کودکان مطرح می کند.

منتقدها چه می گویند؟

از نظر تکنیکی هم فیلم فوق العاده غنی و متفاوت است و در عین این که کاملا به خواسته های اسپانسر اصلی ( کمپانی لگو ) وفادار مانده و لحظه لحظه ی فیلم در حال تبلیغ یک یا چند محصول کمپانی است.

در عین حال هیچ کدام از این ها باعث وقفه یا انحراف از مسیر اصلی قصه گویی و روایت پردازی نشده است.

برعکس، به خلق نوع جدیدی از کیفیت بصری مبدل شده که حتی در انیمیشن های تلویزیونی مرتبط با سری شاهد نبودیم. چرخش میان انیمیشن و روایت زنده که با یک پیچ غیرمنتظره به حل معمای داستان منجر می شود. در عین این که بر لذت مخاطبان بزرگ سال می افزاید، سبب قطع ارتباط خردسالان با فیلم نمی شود.

مایکل فیلیپس که چهار ستاره به فیلم داده، نوشته است :

« بالاخره! کمدی ای که جواب می دهد. فیلم انیمیشنی که شبیه دیگر فیلم های کسل کننده ی دیجیتال سه بعدی نیست … فیلمی  که به طور خاص در نیم ساعت اول به شکل فوق العاده متراکمش، تاثیر می گذارد حتی اگر لگو برای شما ذره ای جذابیت نداشته باشد».

فیلم لگو به اندازه ی بهترین های پیکسار کامل و رضایت بخش نیست

جیمز براردینلی که سه ستاره و نیم به فیلم داده، نوشته است : « فیلم لگو به اندازه ی بهترین های پیکسار کامل و رضایت بخش نیست، اما حداقل برابر یا حتی بهتر از برخی انیمیشن های ساخته شده بعد از داستان اسباب بازی 3 است.

این واقعا فیلمی است که بچه ها و والدینشان می توانند به دلایل متفاوت از تماشایش لذت ببرند … اگرچه در اصل برای بچه ها طراحی شده. اما لگوها به تدریج تبدیل به وسایلی شدند که آدم هایی از تمام سنین می توانند خلاقیتشان را با آن ابراز کنند.

احتمالا به اندازه ی بچه ها ( یا بیشتر ) بزرگ سال هایی وجود دارند که با لگو بازی می کنند این موضوع در فیلمنامه ی لرد و میلر هم به شکل واضح و هم تلویحی طرح شده و تجربه ی تماشای فیلم، فارغ از سن بیننده، نود دقیقه ی لذت بخش است؛ تا همان دیالوگ فوق العاده بامزه ی آخر».

نویسنده و کارگردان : فیل لرد، کریستوفر میلر

مدیر فیلمبرداری :پابلو پلستد

موسیقی :مارک کادرزبو

محصول :آمریکا، استرالیا، دانمارک، 2014

مدت زمان : 100 دقیقه

بودجه ی ساخت :حدود 60 میلیون دلار

این بلاگ به سفارش سایت اتاق آبی تهیه شده و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

نظر (4)

  1. س. بابازاده

    ممنون از محتوا و مطالب آموزنده ی شما?

    1. میترا آرمان (گرافیست)

      امیدوارم مفید و جذاب بوده باشه …

  2. شیرین

    واقعا به دنیای آخرالزمانی ربط داره؟

    1. میترا آرمان (گرافیست)

      دیدگاه های متفاتی وجود داره 🙂

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه