دستور پخت یک انیمیشن خوشمزه
10 خرداد 1399 1402-03-04 11:06دستور پخت یک انیمیشن خوشمزه
دستور پخت یک انیمیشن خوشمزه
همان طور که تهیه ی یک خوراک خوشمزه نیاز به مواد اولیه ی باکیفیت و دستور پختی مامان پز دارد ، تهیه و تولید یک انیمیشن جذاب و دلپذیر نیازمند داشتن” ایده” به عنوان عنصر اصلی و حیاتی است. همینطور باید “ قواعد و اصول ساخت انیمیشن“ را برای طی کردن هر چه سریعتر این مسیر بدانید .
در این مقاله میخواهیم به شما کمک کنیم تا با دانستن این مراحل و عناصر، پروژه انیمیشن خودتان را در دست گرفته و آن را به بهترین شکل ممکن بسازید.
سه گام اساسی ساخت انیمیشن
در بخش ابتدایی کار شما را باسه گام اساسی ساخت انیمیشن آشنا میکنم این مراحل به ترتیب الویت:
-
پیش تولید
-
تولید
-
پس تولید
در تمامی این مراحل کارهای به خصوصی به ترتیب اولویت انجام می گیرند،که با رعایت آنها مسیر ساخت انیمیشن سریعتر و هموارترمی شود.
پیش تولید
در این مرحله بخش های ابتدایی کار انجام می شود،که اتفاقا بخش های مهم و پیش برنده ای در روند تولید پروژه ی انیمیشن به شمار می روند،که شامل موارد زیر هستند:
ایده ی طلایی خود را پیدا کنید:
اولین کاری که باید انجام دهید پیدا کردن ایده برای نوشتن فیلم نامه ی انیمیشن است. در این مورد می توانید به مقاله هایی که در این زمینه در وبسایت نوشته شده است رجوع کنید.
فیلم نامه ی انیمیشن خودتان را بنویسید:
نوشتن فیلم نامه ای مناسب انیمیشن، کارسختی است و نیاز به رعایت قواعد و اصولی دارد. جدای از این نکته سعی کنید فیلم نامه یتان را بارها بازنویسی کنید تا به پرداخت مناسبی از کار برسید.
نقشه ی راه داشته باشید:
داشتن نقشه ی راه شرط اساسی برای شروع هر مسیری است. برای پروژه ی انیمیشن هم تهیه ی استوری بورد به ما در پیش برد پروژه و صرفه جویی در زمان و هزینه کمک قابل توجهی می کند.
گفتن یا نگفتن مسأله این است!
در ساخت انیمیشن تا جایی که می شود بهتراست منظورمان را باتصویر به فهم مخاطب برسانیم تا با دیالوگ. اما اگر به دیالوگ احتیاج داشتید حتما در این مرحله صدای شاهد ضبط کنید.
طول مسیرخود را مشخص کنید:
در ابتدای این راه مشخص کنید که میخواهید انیمیشنی با چه مدت زمانی ای بسازید. می خواهید انیمیشن سریالی بسازید، یاسینمایی و یا کوتاه ؟
سبک خود را مشخص کنید:
با توجه به نوع فیلم نامه سبک خود را انتخاب کنید و تصمیم بگیرید که می خواهید با چه تکنیکی کار کنید؟ تکنیک های دوبعدی، سه بعدی، تلفیقی، کات اوت یا استاپ موشن ؟
تولید
مرحله ای است که در آن نقشه ها و برنامه ریزی هایی که در مرحله ی پیش تولید ریخته اید را عملی می کنید و به فیلم نامه جان می بخشید، موارد زیر شامل مراحل تولید هستند:
با اسپانسر ها ملاقات کنید:
با توجه به نوع تکنیک و طول زمان انیمیشن نیاز دارید بودجه ای مناسب داشته باشید تا به کمک آن بتوانید نیرو استخدام کنید و پروژه را به سرانجام برسانید. پس حتما به فکرگرفتن تهیه کننده باشید.
نیروی کار ماهر استخدام کنید:
تقسیم کار به تولید انیمیشنی با کیفیت بالاتر کمک شایانی می کند و از خستگی کار به طور قابل توجه ای می کاهد. پس در زمینه هایی که نیازبه تخصص خاصی دارید از نیروی کار حرفه ای برای درخشش بیشتر کار خود استفاده کنید.
کانسپت کارتان را بسازید:
برای کاراکتر ها و فضای انیمیشن خود می توانید از کارهای آرتیست های موردعلاقه ی خود ایده بگیرید و سپس باتوجه به خلاقیت خود اتود بزنید. اگر در این زمینه مهارت کافی را ندارید از کانسپت آرتیست ها کمک بگیرید.
مدلسازی و ریگ کاراکتر:
اگر سبک انیمیشنتان سه بعدی است لازم است که فضا ها و کاراکترهایی که در مراحل قبلی طراحی شده اند در این مرحله مدلسازی و ریگ بندی شوند.
ساخت عروسک و دکور:
برای ساخت انیمیشن به صورت استاپ موشن نیاز به دانستن اصول ساخت عروسک مفصل بندی شده داریدتا بتوانید به خوبی به انیمیت کردن کاراکترتان بپردازید. همین طور ساختن دکوری متناسب با اندازه های کاراکتر نیاز به رعایت محاسبات دقیق و حساب شده ای دارد.
به کاراکترهایتان جان ببخشید:
حالا که کاراکترها و فضا ها آماده است به انیمت کاراکتر بپردازید:
- انیماتورکلیدزن: برای حرکت کاراکترها کلید می زند.
- بیتوینر: انیمیت های بین کلیدهای اصلی را انجام می دهد.
- کلین آپ: در تمیز به نظر رسیدن انیمیت ها نقش دارد.
- سوپروایزر: ناظر کار است و به اصلاح مشکلات احتمالی انیمیت ها می پردازد.
نورپردازی کنید:
باتوجه به فیلم نامه و فضای کار و رعایت قوانین فیزیک ، از نور پردازی برای زیباتر کردن و رساندن بهتر مفهوم و ایجاد بعد استفاده کنید.
پس تولید
مرحله ی پس تولید بخش انتهایی کار است که درآن برای هرچه بهتر و زیبا ترشدن پروژه، به یکسری عوامل پرداخته می شود که موارد زیر ازجمله ی این عوامل است:
به کار خود طنین ببخشید:
برای اثرتان صداگذاری کنید. اگر در این زمینه تخصص ندارید از نیروی کار ماهر بهره ببرید. چرا که رعایت این مورد به بهتر دیده شدن کارتان و جذب مخاطب کمک می کند.
بشقابتان را زیبا سرو کنید:
وقتی تمامی مراحل را انجام دادید در این مرحله به کامپوزیت انیمیشن می پردازید . بر روی کار، افکت می گذارید و به اصلاح قاب بندی ها و چینش اصولی عناصر موجود در کادر دوربین می پردازید و کار را به زیباترین شکلش به نمایش در می آورید.
قدرت تبلیغات را دست کم نگیرید:
برای تبلیغ اثرتان به ساخت تریلر های جذاب و پوسترهای خیره کننده بپردازید تا اثرتان در چشم مخاطب زیبا جلوه کند و او را پای سینما، صفحه ی تلویزیون یا صفحه نمایش گوشی بکشاند .
فیدبک ها را یادداشت کنید:
پس از پخش اثر نظرات بینندگان را جویا شوید نکات خوب و بد کار خود را شناسایی کنید و از آن، در ساختن اثرهای بهتر و درخشان تر استفاده کنید.
سخن پایانی:
مسیر انیمیشن مسیری طولانی و پر پیچ و خم است. داشتن عشق و علاقه از مهمترین عناصر این رشته به شمار می آیند که در مواقع سختی ، زمانی که انرژینتان کم شده ،خسته یا ناامید شده اید و یا زمانهایی که مشکلات و موانع به طور غافلگیرکننده ای سر راهتان سبز می شوند و شما را سورپرایز می کنند. تنها این عشق به کار است که هم چون کاتالیزگر عمل می کند و به شما سوخت دوباره می دهد، تا همچنان استوار بمانید و این مسیر را به بهترین حالت ممکن تا انتها سپری کنید.
این بلاگ به سفارش سایت اتاق آبی تهیه شده و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.
نظر (4)
فاطمه
مطالب مفید و خیلی کامل بود. راجع به تکنیک های ساخت انیمیشن دو بعدی هم آموزش بذارین.
میترا آرمان
بله بزودی در این بخش مقالات و آموزش های کامل تری می ذاریم. ممنون از همراهی شما 🙂
مهتاب
خیلی کلی مطالب رو گفتین.لطفا آموزش های هر مرحله هم بذارین.
میترا آرمان
ممنون از پیشنهاد شما 🙂 بله بله قراره این مطالب جزیی تر هم بشن 🙂